19 Φεβρουαρίου 2020 webtarget

Skroutz – Αλλαγές στον τρόπο χρέωσης των καταστημάτων

Έρχονται αλλαγές από τις 16 Μαρτίου 2020 στο μοντέλο χρέωσης των καταστημάτων που συμμετέχουν στο Skroutz.

Το Skroutz αλλάζει το μοντέλο χρέωσης από CPC σε CPS: αυτό σημαίνει πως θα λειτουργεί ως affiliate/marketplace υβρίδιο χρεώνοντας ανά επιβεβαιωμένη παραγγελία και όχι ανά click.

 

Tο μήνυμα της πλατφόρμας προς τα καταστήματα

 

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, το τιμολογιακό μοντέλο αλλάζει. Η χρέωση της υπηρεσίας γίνεται με προμήθεια επί των πωλήσεων που πραγματοποιούνται από επισκέπτες που μεταφέρθηκαν στο κατάστημα μέσω του Skroutz.

Η μετάβαση στο νέο μοντέλο θα γίνει – υποχρεωτικά για το σύνολο των καταστημάτων που συμμετέχουν στις κατηγορίες – με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Με την εκπνοή του παραπάνω χρονικού διαστήματος, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα χρέωσης με click, ως εκ τούτου θα χρειαστεί να μας απαντήσετε γραπτώς ότι αποδέχεστε τη μετάβαση στο Cost Per Sale μοντέλο.

Να τονίσουμε ότι στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται το κατάστημά σας, το μοντέλο χρέωσης με Click δεν είναι πλέον διαθέσιμο, ενώ όλα τα νέα καταστήματα τα οποία εισάγονται στην πλατφόρμα, μπορούν να αξιοποιήσουν την υπηρεσία του Marketplace για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα.

Η υπηρεσία εξακολουθεί να λειτουργεί με προπληρωμένο απόθεμα και διέπεται από την ακόλουθη διαδικασία: – Στο τέλος κάθε ημέρας υπολογίζεται και χρεώνεται το κόστος των προμηθειών για τις παραγγελίες που έχουν υποβληθεί στο κατάστημα. – Έχετε την δυνατότητα, εντός σαρανταπέντε (45) ημερών από τη μετάδοση κάθε παραγγελίας, να υποδείξετε παραγγελίες που δεν ολοκληρώθηκαν. Με την έγκριση από την πλευρά μας της σχετικής αιτιολογίας, θα προχωράμε στην πίστωση του ποσού προμήθειας που αντιστοιχεί σε αυτές τις παραγγελίες στο απόθεμα του καταστήματος.

Σημειώστε πως οι χρεώσεις αφορούν στο σύνολο των πωλήσεων που καταγράφονται από χρήστες που μετέβησαν στο κατάστημα μέσω του Skroutz, είτε πρόκειται για άμεσες είτε για έμμεσες πωλήσεις.

Στα ακόλουθα links θα βρείτε

Τους όρους χρήσης της υπηρεσίας: https://merchants.skroutz.gr/merchants/terms/cps

Τον τιμοκατάλογο της υπηρεσίας: https://merchants.skroutz.gr/merchants/cps/commissions

Για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο είναι υποχρεωτική η ορθή λειτουργία του κώδικα Skroutz Analytics, μέσω του οποίου θα καταγράφεται το σύνολο των πωλήσεων που λαμβάνει το κατάστημα μέσω του Skroutz. Σε περίπτωση που δεν είναι ενεργή η υπηρεσία Skroutz Analytics για το κατάστημά σας, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην ενσωμάτωση του κώδικα του Skroutz Analytics ώστε να προχωρήσουμε στους ελέγχους που απαιτούνται».

, ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.