13 Φεβρουαρίου 2018 webtarget

Η Google λατρεύει τις ιστοσελίδες που ανανεώνουν συχνά τα περιεχόμενα τους

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες και απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να έχετε την google σύμμαχο σας.

  1. Αποφύγετε να αντιγράφετε κείμενα – άρθρα από άλλες σελίδες. Αντιθέτως προτιμήστε να συντάξετε τα δικά σας άρθρα και κείμενα ώστε να υπάρχουν ΜΟΝΟ στην δική σας ιστοσελίδα!
  2. Μην κάνετε κατάχρηση των επιθυμητών λέξεων – κλειδιών, προσπαθήστε να εισάγετε κάποιο περιγραφικό κείμενο του τι κάνει η κάθε σελίδα – τομέας του site σας.
  3. Εισάγετε τίτλους σε όλες τις σελίδες σας και κατατοπίστε τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σχετικά με τα περιεχόμενα της κάθε επιμέρους σελίδας που θα επισκευτεί.
  4. Χρησιμοποιήστε τα social media! Δημοσιεύστε τα άρθρα σας στο facebook – twitter – instagram κλπ. και εισάγετε παραπομπές πίσω στην ιστοσελίδα σας.
  5. Αποφύγετε τις άσκοπες επαναλήψεις των υπερσυνδέσμων (links) εσωτερικά στην ιστοσελίδας σας. Μην το παρακάνετε με links που οδηγούν από την μια σελίδα στην άλλη και μπορεί να μπερδέψουν ή/και κουράσουν τον επισκέπτη σας. Επικεντρωθείτε σε λίγους και καλούς συνδέσμους προς τομείς του site σας που έχουν χρήσιμο υλικό (π.χ. ένα μεγάλο καθαρογραμμένο άρθρο που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς).
  6. Φροντίστε να ενημερώνετε ακόμη και σε καθημερινή βάση το site σας. Όποτε κάνετε αλλαγές σε κάποια σελίδα, φροντίστε τα περιεχόμενα – κείμενα να είναι μοναδικά, και μην επαναλαμβάνετε τα ίδια περιεχόμενα σε πολλές σελίδες. Κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ περιεχόμενο και να εξυπηρετεί ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ σκοπούς.
  7. Η σχεδίαση της δομής της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και απλή. Αποφύγετε εκτεταμένες αναφορές σε σελίδες χαμηλής αξίας (είτε που δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, είτε που έχουν πολύ καιρό να ανανεωθούν τα περιεχόμενα τους). Αντιθέτως εμπλουτίστε την σελίδα σας με links – μενού προς σελίδες υψηλης αξίας και με πλούσιο υλικό. Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να έχετε προνοήσει να υπάρχει ένα καλά δομημένο sitemap με links προς όλες τις σελίδες του site σας.
  8. Δημοσιεύστε την ιστοσελίδα σας σε όλα τα social media και σε όσους καταλόγους επιχειρήσεων μπορείτε, κυρίως ελληνικούς. Φροντίστε να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας σε κατηγορίες ανάλογου περιεχομένου με το δικό σας.
  9. Εντοπίστε και αφαιρέστε από την ιστοσελίδα σας συνδέσμους προς ανύπαρκτες σελίδες, λάθη – σφάλματα στον κώδικα, διπλότυπους τίτλους – περιγραφές, διπλότυπα άρθρα και γενικά σφάλματα που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή αξιολόγηση της σελίδας από την Google.
  10. Ενσωματώστε, εαν δεν έχετε ήδη, κάποιο forum – blog  στην ιστοσελίδα σας που να διαπραγματεύεται το αντικείμενο σας. Ενθαρύνετε τον κόσμο να μπαίνει και να διαβάζει τα άρθρα σας ή να συμμετάσχει στις δημοσιεύσεις σας. Όσο πιο πλούσια είναι μια σελίδα σε κείμενα και άρθρα, τόσο πιο “αγαπητή” γίνεται από την Google.

Η Google ΛΑΤΡΕΥΕΙ τις ιστοσελίδες που ανανεώνουν συχνά τα περιεχόμενα τους θεωρώντας τες ως πιο αξιόπιστες, εγκυρότερες  και πιο “ζωντανές”

 

, , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.