13 Αυγούστου 2015 webtarget

Η Google ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ALPHABET!

Οι Larry Page και Sergey Brin δημιουργούν έναν όμιλο επιχειρήσεων με την επωνυμία Alphabet, που θα περιλαμβάνει τη Google και άλλες εταιρείες.

Τι είναι η Alphabet

Η Alphabet είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι η Google. Ο Sergey Brin είναι ο Πρόεδρος και ο Larry Page είναι ο CEO. Ο Sudar Pichai, αντιπρόεδρος της Google, θα γίνει ο CEO της Google στη νέα εταιρική δομή.

Η ανακοίνωση της Alphabet έγινε στις 10 Αυγούστου στο επίσημο Blog της Google, από τον Larry Page.

Η Alphabet Inc. θα αντικαταστήσει επίσης τη Google Inc. στο χρηματιστήριο. Όλες οι μετοχές της Google θα μετατραπούν αυτόματα στον ίδιο αριθμό μετοχών στην Alphabet, και η Google θα γίνει ένα πλήρως ιδιόκτητο παράρτημα της Alphabet. Και οι δύο τάξεις μετοχών θα συνεχίσουν να πωλούνται με τις επωνυμίες GOOGL και GOOG στο Nasdaq.

Φυσικά, το όνομα Google δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, και ούτε πρόκειται να αντικατασταθεί η μηχανή αναζήτησης. Η αναδιοργάνωση της Google σε Alphabet δεν πρόκειται να επηρεάσει με κανένα τρόπο εμάς, τους απλούς χρήστες. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες υπηρεσίες της Google – αναζήτηση, Gmail, Chrome, Android, AdSense, AdWords, YouTube, Blogger, κλπ. – όπως πάντα.

Γιατί δημιουργήθηκε η Alphabet?

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η Google ήταν “Η εταιρεία με την οποία ψάχνω στο Internet”. Στα αγγλικά το Google χρησιμοποιείται σαν ρήμα, συνώνυμο του “Ψάχνω στο Internet”.

Όμως, όπως γνωρίζουμε, η Google σαν εταιρεία ασχολήθηκε με πολύ περισσότερα πράγματα πέραν από την αναζήτηση. Όπως αναφέρει ο Page στην ανακοίνωση “Κάναμε πολλά πράγματα που φαίνονταν παλαβά όταν τα ξεκινήσαμε”. Πράγματα όπως οι Google Maps, το YouTube, ο Chrome, και το Android, που σήμερα έχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Οι περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν, με μικρές αλλαγές. Η Google ουδέποτε επαναπαύτηκε, και πάντοτε προσπαθούσε να μπει σε νέους χώρους, ακόμα και αν δεν είχε ιδέα για αυτούς. Ο Chrome αποδείχτηκε μια τεράστια επιτυχία στο χώρο των Browser. Το Google+ δεν είχε την ίδια τύχη σαν κοινωνικό δίκτυο.

Η Alphabet θα επιτρέψει στους Larry Page και Sergey Brin να εξερευνήσουν χώρους που απέχουν σημαντικά από τα προϊόντα στο Internet. Η εταιρεία Life Sciences κάνει έρευνα για φακούς επαφής που θα ελέγχουν το επίπεδο του σακχάρου στους διαβητικούς. Η Calico είναι εστιασμένη στη μακροζωία. Η Boston Dynamics δημιουργεί ρομπότ για (μελλοντική) στρατιωτική χρήση. Η Wing επιχειρεί να γίνει μια μεταφορική με drones.

Η Alphabet θα μπορεί να κινείται ταχύτερα και εξυπνότερα, παίρνοντας μεγαλύτερα ρίσκα, και χωρίς οι όποιες αποτυχίες να επηρεάζουν τη Google και τις άλλες επιχειρήσεις της alphabet. Επιπλέον η Alphabet θα περιλαμβάνει επενδυτικούς κλάδους, όσον αφορά Venture και Capital investments, τους οποίους κλάδους οι Page και Brin θέλουν ενθουσιωδώς να αναπτύξουν περαιτέρω.

Ταυτόχρονα, ο Sundar Pichai, ως ο νέος CEO της Google, θα μπορέσει να εστιαστεί εξ’ ολοκλήρου στη Google και τα προϊόντα της. Θα μπορέσει να εισάγει μεγαλύτερες καινοτομίες στη μηχανή αναζήτησης και σε υπηρεσίες όπως οι Google Photos και το Google Now.

Εν τέλει, το μεγαλύτερο εισόδημα της Alphabet θα προέρχεται από τη στοχευμένη διαφήμιση της Google, και τα κέρδη θα τροφοδοτούν νέες ιδέες και project τα οποία μπορεί τελικά να μην αποδειχθούν ποτέ κερδοφόρα. Αυτή τη φορά, όμως, όταν ένα project αποτύχει, δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη Google.

Τι σημαίνει αυτό για τη βιομηχανία της τεχνολογίας

Η ανακοίνωση αυτή είναι πιθανότατα η  σημαντικότερη ανακοίνωση της χρονιάς, αν όχι της δεκαετίας. Οι αλλαγές στις οποίες θα οδηγήσει ολόκληρη τη βιομηχανία είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Όμως το πιθανότερο είναι πως θα είναι συναρπαστικές.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.