11 Ιανουαρίου 2021 webtarget

100% Επιδότηση Eshop – Επιλέξιμες δαπάνες και προϋποθέσεις συμμετοχής

Στις 12/02/2021, ανακοινώθηκε επίσημα το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ «e-λιανικό», με στόχο την επιχορήγηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού.

Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται έως το ποσό των 5.000 ευρώ και αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, εξοπλισμού πληροφορικής (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, barcode scanners, εκτυπωτές κ.α) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 13:00. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα επενδυτικά τους σχέδια στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και εφόσον λάβουν την απόφαση ένταξης, θα έχουν 6 μήνες στην διάθεση τους για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος και την υποβολή των τελικών δικαιολογητικών.

Σε αντίθεση με την προ-δημοσίευση, δεν απαιτείται να είναι λειτουργικό το ηλεκτρονικό κατάστημα για την υποβολή του επενδυτικού σχεδίου.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε
α) Υφιστάμενες επιχειρήσεις (ημερομηνία σύστασης έως και τις 30/09/2019)
β) Νεοσύστατες επιχειρήσεις (ημερομηνία σύστασης από τις 01/10/2019 έως και την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης)

 

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

α) Να δραστηριοποιούνται στο ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47.xx.x) είτε ως κύρια δραστηριότητα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
β) Να διατηρούν επισκέψιμο φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών.
γ) Να έχουν αναστείλει λειτουργία για τουλάχιστον μια ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
δ) Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους

 

Επιλέξιμες δαπανες

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα (έως και 100% της αξίας του επενδυτικού έργου)
    Responsive, 2 γλώσσες, πρότυπο WCAG 2.0 για ΑμεΑ, ηλεκτρονικές πληρωμές.
  2. Υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (Hosting)
  3. Ηλεκτρονικοι υπολογιστές
  4. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός (δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% του επενδυτικού σχεδίου) όπως barcode scanners, εκτυπωτές.  ΟΧΙ tablet, κινητά, τηλεοράσεις.

 

Διαδικασία αξιολόγησης

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει του αντικειμενικού κριτηρίου της μείωσης του κύκλου εργασιών του 4ου τριμήνου του έτους 2020 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του έτους 2019 και η έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα γίνει ανά Κατηγορία Περιφέρειας.

 

Υποχρεώσεις

Όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα, καλούνται να διατηρήσουν το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) για 3 έτη από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης στη δράση, όπως αντίστοιχα και τη διατήρηση του φυσικού καταστήματος για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Η WebTarget, εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και eshop, με εμπειρία χρόνων στον κλάδο, αναλαμβάνει πλήρως την δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0 για ΑμεΑ.

 

, , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.