16 Δεκεμβρίου 2020 webtarget

Άμεσες online πωλήσεις Click Away

Πρόκειται για όρο – εφεύρημα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να λειτουργήσει τα εμπορικά καταστήματα μόνο με εξ αποστάσεως αγορές και παραγγελίες και ραντεβού για παραλαβή του προϊόντος στην είσοδο του καταστήματος.

Σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής (εφόσον διαθέτει και φυσικό κατάστημα ή καταστήματα) μεταξύ των τρόπων παραλαβής του προϊόντος περιλαμβάνεται (ή μπορεί αν περιλαμβάνεται) και η επιλογή «Παραλαβή από το κατάστημα». Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής εστιάζεται ότι δεν αυξάνει το κόστος του προϊόντος με την προσθήκη των μεταφορικών εξόδων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικά.

Αυτή ακριβώς την επιλογή αποφάσισε η κυβέρνηση να ονομάσει Click Away, εξαγριώνοντας τον Πρύτανη κ. Μπαμπινιώτη επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε ο ελληνικός όρος «Παραλαβή από το κατάστημα».

 

Η διαδικασία Click Away αγορών

  1. Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή διαδικτυακού τόπου παραγγελιών ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας
  2. Η πληρωμή θα γίνεται εξ αποστάσεως είτε μέσω e-pos (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) είτε μέσω e-banking, Εναλλακτικά μέσω POS έξω από το κατάστημα.
  3. Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει, ο πελάτης  θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής, είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.
  4. Οι ουρές στην είσοδο του καταστήματος θα επιτρέπονται έως εννιά άτομα, με απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον.

 

Τι χρειάζεται ένα κατάστημα για να λειτουργήσει με Click Away διαδικασία

Ένα κατάστημα λιανικής δεν μπορεί  να λειτουργήσει με την συγκεκριμένη διαδικασία πώλησης και παραλαβής του προϊόντος (Click Away) αν δεν διαθέτει διαδικτυακή παρουσία με οποιασδήποτε μορφής online σύστημα πωλήσεων ή έστω παραγγελιών.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Εμπορικός Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα επισημαίνοντας ότι μόνο το 20% των καταστημάτων λιανικής είναι έτοιμο να λειτουργήσει με τους όρους του Click Away.

Για τα καταστήματα που ήδη διαθέτουν e-shop δεν γίνεται λόγος.

Εάν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα λειτουργεί όπως πρέπει, το μόνο που έχουν να οργανώσουν είναι η διαδικασία καθορισμού ραντεβού για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η διαδικασία πληρωμής και παράδοσης του προϊόντος στην  είσοδο.

 

Δημιουργία Click Away online shop επιδοτούμενο 100% με πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Για όσους δεν διαθέτουν διαδικτυακή παρουσία έχουμε έτοιμη λύση άμεσης λειτουργίας.

Δημιουργούμε άμεσα Click Away online κατάστημα, που θα διευκολύνει την επιχείρηση να λειτουργήσει σύντομα με τους όρους του Lockdown.

Δυνατότητα  πληρωμών

  1. με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω viva payments
  2. με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  3. με πληρωμή στην είσοδο του καταστήματος κατά την παραλαβή.

Λαμβάνει μήνυμα ότι η παραγγελία του ολοκληρώθηκε και σύντομα θα λάβει νέο e-mail για τη μέρα και ώρα της παραλαβής.

Οι λειτουργίες του e-shop καθορίζονται κατόπιν επικοινωνίας και αφού λάβουμε υπόψη όλες τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της επιχείρησης σας, του κοινού σας, του ανταγωνισμού, του αριθμού των προϊόντων που διαθέτει, του βαθμού ψηφιακής οργάνωσής της κ.α.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να συζητήσουμε και να προσαρμόσουμε το Click Away πακέτο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.