21 Μαρτίου 2016 webtarget

ΕΣΠΑ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑμεΑ – WCAG 2.0

Στη WebTarget σας παρέχουμε τη δυνατότητα υλοποίησης του προτύπου προσβασιμότητας το οποίο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες και το οποίο αποκαλείται WCAG 2.0. Με αυτόν τον τρόπο η ιστοσελίδα σας είναι φιλικά προσβάσιμη προς τα ΑμΕΑ προσφέροντας τους την δυνατότητα να δουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας σας.

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας πλήρως συμμορφωμένη με το πρότυπο WCAG 2.0 παρέχει ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων για την επιχείρηση σας, αλλά και για τους επισκέπτες και μελλοντικούς πελάτες σας.

 

Ιστοσελίδες για ΑμεΑ με πρότυπο WCAG 2.0

Η κατασκευή ιστοσελίδων με το πρότυπο WCAG 2.0, αφορά τη δημιουργία ή την προσαρμογή μιας ιστοσελίδας ώστε το περιεχόμενο της να είναι προσβάσιμο από ΑμεΑ, με τη χρήση μηχανισμών όπως αύξηση ή μείωση του μεγέθους της ιστοσελίδας ή του κειμένου, εναλλαγή χρωμάτων και άλλα.

Οι Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού, Έκδοση 2.0 (WCAG 2.0) καθορίζουν τον τρόπο για να καταστεί το περιεχόμενο του Ιστού προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Η προσβασιμότητα αφορά ένα μεγάλο εύρος αναπηριών, συμπεριλαμβανομένων οπτικών, ακουστικών, κινητικών, γνωστικών, μαθησιακών και νευρολογικών αναπηριών, καθώς και αναπηριών ομιλίας και γλώσσας. Το πρότυπο WCAG 2.0 χαρακτηρίζεται από επίπεδα (Level A, Level AA, Level AAA)

Σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0, η ιστοσελίδα θα πρέπει να προβάλει το περιεχόμενο της σε κείμενο, να μην έχει βίντεο ή ήχο εξαιρούμενες τις φωνητικές λειτουργίες, να έχει ιεραρχημένη δομή και απλοποιημένη διάταξη του περιεχομένου, να παρέχει μηχανισμούς που βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν περιεχόμενο, να προσανατολίζονται και να περιηγούνται σε αυτό και να έχει ευανάγνωστο και προβλέψιμο περιεχόμενο.

 

Προσβασιμότητα & Αισθητική

Η προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα για ΑμεΑ δεν επηρεάζει την αισθητική και την καλαισθησία της. Τα εργαλεία προσβασιμότητας εναρμονίζονται με τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας ο οποίος γίνεται από έμπειρο προσωπικό, και διακρίνεται από κομψότητα, στυλ και μοναδικό χαρακτήρα. Η ιστοσελίδα προσαρμόζεται ανάλογα στο μέσο προβολής της (Responsive Design) ενώ εφαρμόζεται κανονικά και η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO).

 

Πλεονεκτήματα προτύπου WCAG 2.0

Η συμμόρφωση της σελίδας σας με το πρότυπο WCAG 2.0 παρουσιάζει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων, που αφορά τόσο τους χρήστες, όσο και την ίδια την επιχείρηση σας. Μπορείτε να συνδυάσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα όλων ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην αντίστοιχη κατάταξη σας. Η άνεση στην πρόσβαση δημιουργεί ευχαριστημένους χρήστες – οι ευχαριστημένοι χρήστες είναι ευχαριστημένοι πελάτες.

 

Προγράμματα ΕΣΠΑ και ιστοσελίδες για ΑμεΑ

Βοηθάμε την επιχείρηση σας να συμμετέχει σε προγράμματα ΕΠΣΑ, ώστε να τηρείται πλήρως ο συγκεκριμένος όρος ένταξης. Παρέχουμε πλήρη συμβατότητα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις του αντίστοιχου προγράμματος επιδότησης και του επιπέδου του προτύπου WCAG 2.0 που απαιτείται.

 

Κριτήρια κατασκευής ιστοσελίδων με το πρότυπο WCAG 2.0

  1. όχι σε βίντεο & ήχο
  2. ιεραρχημένη δομή
  3. απλουστευμένη διάταξη
  4. ευανάγνωστο και προβλέψιμο περιεχόμενο
  5. παροχή μηχανισμών βοήθειας για τον εντοπισμό περιεχομένου και περιήγησης σε αυτό

 

Προσφορά

Κατασκευή ιστοσελίδας με το πρότυπο WCAG 2.0 (κατάλληλη για ΕΣΠΑ) από 800€

 

, , , , , , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.