Τεχνικές αναβαθμίσεις

Πίσω από το WordPress υπάρχουν servers που υποστηρίζουν την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, ρυθμίσεις οι οποίες αλλάζουν (π.χ.αναβαθμίση PHP) που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ασφάλεια και την απόδοση της ιστοσελίδας. Πίσω από κάθε τι που αναβαθμίζεται όμως, υπάρχει πάντα κάτι που επηρεάζεται ή ακόμη χειρότερα, “χαλάει”. Δυστυχώς σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή και η ανάγκη για μία γρήγορη και σωστή λύση είναι απαραίτητη.

Έλεγχος ασφαλείας και προστασίας

Ανά καιρούς η ασφάλεια της ιστοσελίδας σας μπορεί να δοκιμαστεί από κακόβουλες επιθέσεις που ίσως να έχουν ως στόχο το περιεχόμενο, την πρόσβαση και τη σταθερότητα της σελίδας σας. Για όσους/ες διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (WooCommerce), διακινδυνεύονται πολλά περισσότερα, όπως η ασφάλεια συναλλαγών, τα στοιχεία των πελατών και των παραγγελίών που μπορεί να χαθούν από μία και μόνο επίθεση.

Εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας (backups)

Τα αντίγραφα ασφαλείας, γνωστά και με τον όρο backups, σας προστατεύουν από τυχόν επιθέσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το περιεχόμενο ή και ολόκληρη τη σελίδα σας. Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος μπορεί να γίνει επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας σε μια περίοδο ομαλής λειτουργίας της ιστοσελίδας σας.

Ενημερώσεις του πυρήνα του WordPress

To ζωτικότερο κομμάτι του WordPress είναι ο πυρήνας του. Πολύ συχνά βγαίνουν αναβαθμίσεις (updates) οι οποίες διορθώνουν ζητήματα ασφαλείας και επιδόσεων (performance) και προσθέτουν νέες λειτουργίες για την αξιοποίηση του περιεχομένου μπροστά (frontend) και πίσω (backend) από την ιστοσελίδα σας.

Ενημερώσεις των πρόσθετων (plugins)

Τα πρόσθετα (plugins) του WordPress επεκτείνουν τις δυνατότητες της ιστοσελίδας σας ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη λειτουργικότητα της. Για να διατηρηθεί όμως η ασφάλεια τους και να συμβαδίζουν με τον πυρήνα του WordPress, πρέπει να γίνεται σωστά η  αναβάθμιση τους.

Συντήρηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Το WooCommerce αποτελεί ξεχωριστό πρόσθετο του WordPress, ιδανικό για κάθε επιχειρηματία που διαθέτει e-shop. Μετατρέποντας την ιστοσελίδα σας σε e-shop, μπορούν να προκύψουν διαφορετικά ζητήματα που χρειάζονται λύσεις από ανθρώπους που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία.

Μικρές διορθώσεις σε σημεία της ιστοσελίδας σας.

Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες, άλλο τόσο εξελισσόμαστε και εμείς μαζί τους. Το περιεχόμενο ανανεώνεται, τα trends αλλάζουν, ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα μπορούν πάντα να βελτιωθούν. Έτσι μπορούν να προκύψουν διορθώσεις και προσθήκες σε μια ιστοσελίδα που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σας.

Συντήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του ιστότοπου σας

Καθώς πολλά πράγματα αλλάζουν και ανανεώνονται, η εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας σας μπορεί να αλλάξει για παράδειγμα από συσκευή σε συσκευή ή από browser σε browser. Εκεί χρειάζονται ειδικές παρεμβάσεις που θα εγγυηθούν τη σωστή λειτουργία της σελίδας σας.

ΠΑΚΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

BRONZE

Για bloggers, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αναζητούν μια ασφαλή ενημερωμένη ιστοσελίδα.
 • Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης, θέματος ιστοσελίδας & πρόσθετων εργαλείων
 • Εφαρμογή κρίσιμων εργασιών
 • Εβδομαδιαίo Back Up
 • Υποστήριξη - Αλλαγές (έως 6 ώρες ανά 6 μήνες)
 • Δωρεάν Μεταφορά και Εγκατάσταση στον Server μας
 • Τηλεφωνική υποστήριξη (10πμ-6μμ)
 • Υποστήριξη μέσω email (χρόνος απόκρισης έως 24 ώρες)

SILVER

Για επιχειρήσεις που στηρίζουν τη λειτουργία & κερδοφορία τους σε μια απολύτως ενημερωμένη ιστοσελίδα
 • Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης, θέματος ιστοσελίδας & πρόσθετων εργαλείων
 • Εφαρμογή κρίσιμων εργασιών
 • Back Up ανά 3 ημέρες
 • Υποστήριξη - Αλλαγές (έως 6 ώρες ανά 6 μήνες)
 • Δωρεάν Μεταφορά και Εγκατάσταση στον Server μας
 • Τηλεφωνική υποστήριξη (10πμ-6μμ)
 • Υποστήριξη μέσω email (χρόνος απόκρισης έως 12 ώρες)
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες

GOLD

Για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που θέλουν επιπλέον να προωθήσουν την επιχείρηση τους με υπηρεσίες SEO & διαφημιστικές καμπάνιες
 • Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης, θέματος ιστοσελίδας & πρόσθετων εργαλείων
 • Εφαρμογή κρίσιμων εργασιών
 • Καθημερινό Back Up
 • Υποστήριξη - Αλλαγές (έως 6 ώρες ανά 6 μήνες)
 • Δωρεάν Μεταφορά και Εγκατάσταση στον Server μας
 • Τηλεφωνική υποστήριξη (9πμ-9μμ)
 • Υποστήριξη μέσω email (χρόνος απόκρισης 6 ώρες)
 • Δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης
 • Δημιουργία διαφήμισης (3 καμπάνιες ανά 6 μήνες). Δεν περιλαμβάνεται το ποσό της διαφήμισης)

Συχνές Ερωτήσεις

Να αναβαθμίσω το WooCommerce μου;

Πριν προχωρήσουμε σε μία αναβάθμιση του WooCommerce εξετάζουμε κάθε πιθανό σενάριο και όλα τα plugin που αλληλεπιδρούν με το e-shop σας. Η ασυμβατότητα ενός plugin μετά από μία βεβιασμένη αναβάθμιση μπορεί τουλάχιστον να σας εκθέσει στους πελάτες σας και να ρισκάρει τη λειτουργικότητα του site σας. Επίσης, δεν μπορεί να γίνει επιστροφή σε παλαιότερη έκδοση εφόσον προχωρήσετε σε επόμενη οπότε απαιτούνται κινήσεις με χειρουργική ακρίβεια ώστε να αναβαθμιστείτε σωστά.

Τι είναι η PHP και γιατί να την αναβαθμίσω;

Τη δεδομένη στιγμή, η τελευταία έκδοση WordPress έχει ως ελάχιστη απαίτηση την έκδοση PHP 5.6. Τι σημαίνει όμως αυτό για εσάς; Ένα παλαιότερο WordPress είναι εκτεθειμένο σε κενά ασφαλείας και δεν αποδίδει τα μέγιστα και το ίδιο ίσχυει περισσότερο αν διαθέτει μία εξίσου παλιά έκδοση της PHP όπως π.χ. την έκδοση PHP 5.2. Όμως σταθείτε! Μην την αναβαθμίσεται ακόμη, καθώς πρέπει να εξετάσετε όλα τα στοιχεία για να βεβεωθείτε ότι την υποστηρίζουν εξίσου και τα υπόλοιπα εργαελία πχ. το Theme και τα Plugins σας.

Τι μου προσφέρει η τεχνική υποστήριξη στην ιστοσελίδα μου;

Η τεχνική υποστήριξη WordPress φροντίζει να είναι η ιστοσελίδα σας πλήρως ενημερωμένη σε μηνιαία βάση. Δημιουργούμε υποδομές για να αποφευχθούν αντισυμβατότητες κατα την ενημέρωση. Παρέχουμε συμβουλές για τεχνικά θέματα ή σχεδιαστικά. Είμαστε σε θέση να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα σε 24 ώρες το αργότερο. Η τεχνική υποστήριξη παρέχει επεμβάσεις με απομακρυσμένη πρόσβαση για την εκμάθηση λειτουργιών από τον τελικό χρήστη.

Γιατί χρειάζομαι τεχνική υποστήριξη στην ιστοσελίδα μου;

Η τεχνική υποστήριξη WordPress από πείρα θεωρείτε απαραίτητη, για την καλύτερη λειτουργία και την συντήρηση της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα έιναι σύνθεση πολλών εξειδικευμένων λειτουργιών, που απαιτούν τεχνικές γνώσεις για την συντήρησή τους. Ένας βασικός λόγος είναι ότι η ιστοσελίδα σας, πρέπει να παραμένει πάντα ενημερωμένη με τις τελευταίες εκδόσεις WordPress, Plugins, Themes. Οι ενημερώσεις κατα το 60% κλείνουν κενά ασφάλειας και προσθέτουν νέες λειτουργίες. Κάθε ενημέρωση του WordPress συμπαρασύρει σε ενημερώσεις τα πρόσθετα (Plugins) και τα θέματα (Themes).

Τι γίνετε αν δεν επιλέξω πακέτο υποστήριξης;

Η υποστήριξη προσφέρετε και πάλι με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει σταθερή χρέωση ανά μήνα ή έτος, αλλά χρέωση ανά ώρα, ανάλογα με το είδος του προβλήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.