11 Απριλίου 2024 webtarget

H εικόνα της αγοράς το Q4 του 2023

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) λανσάρει μια σειρά από Market Industry Reports για το eCommerce, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα να έχουν ένα σημείο αναφοράς της αγοράς που δραστηριοποιούνται, μέσα από συγκεκριμένα metrics & KPIs.

Τα reports παρέχουν μια επισκόπηση του κλάδου του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν τάσεις και προοπτικές, απόδοση και προβλέψεις για τα μεγάλα verticals του Ηλεκτρονικού Εμπορίου για την Ελλάδα, εξετάζοντας συγκεκριμένες εμπορικές περιόδους.

Στόχος αυτών των reports είναι να σκιαγραφηθεί η δυναμική της αγοράς στην υπό εξέταση περίοδο, παρατηρώντας δείκτες όπως η μέση επισκεψιμότητα των top e-shops του χώρου, χαρακτηριστικά πελατών, αποδοτικά marketing κανάλια, top search terms, που θα βοηθήσουν σημαντικά τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς τους και στην χάραξη και επαναξιολόγηση της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων τους.

Τα Market Industry Reports για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο του GR.EC.A επικεντρώνονται στα παρακάτω verticals:

● Fashion
● Technology
● Pharmacy
● Home
● Athleisure
● Cosmetics

To δεύτερο κύμα από τα reports που λανσάρονται είναι ένα “ιστορικό” report που αφορά την πορεία της αγοράς το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και συγκεκριμένα από 01/10/2023 έως 31/12/2023.

Μεγάλο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο set των reports έχει η διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο κάθε κλάδος την Black Friday περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα:

● Το Home εμφανίζει ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα από την αρχή του μήνα με το peak μάλιστα να γίνεται την Κυριακή της Black Friday εβδομάδας και όχι την Παρασκευή.

● Το Technology εμφανίζει μεγάλη αύξηση μετά το πρώτο 10ήμερο του μήνα μέχρι και το τέλος του.

● Το Pharmacy φαίνεται να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από την Black Friday εμπορικότητα.

● Σε όλα τα υπόλοιπα industries, το μεγάλο peak φαίνεται να γίνεται την Black Friday εβδομάδα.

Η Cyber Monday, από την άλλη, φαίνεται να κρατάει την δυναμικότητά της μόνο στα industries Fashion & Cosmetics.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός παρουσίας στα keywords καινούργιων trends που αφορούν σε τρόπους αποστολής & παράδοσης, όπως επίσης και πλατφόρμες από διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δείτε περισσότερα ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.