1 Οκτωβρίου 2019 webtarget

cPanel: Αλλαγές στην τιμολογιακή της πολιτική

Προχώρησε στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της η cPanel, η δημοφιλέστερη κονσόλα διαχείρισης λογαριασμών φιλοξενίας παγκοσμίως. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σάλο στον κλάδο της κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων και όχι μόνο. Αυτή η αλλαγή των τιμών έγινε τεράστιο θέμα για συζήτηση όχι μόνον για τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα παγκόσμια σε εκατοντάδες forum και κοινότητες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Μια σύντομη εξήγηση της κατάστασης

Μέχρι πρότινος, το μοντέλο κοστολόγησης της cPanel ήταν χρέωση μιας άδειας χρήσης ανά server, άσχετα από τον αριθμό των φιλοξενούμενων σε αυτόν accounts. Με τη νέα δομή κοστολόγησης, το cPanel χρεώνει άδεια χρήσης ανάλογα με τον αριθμό των φιλοξενούμενων cPanel accounts στον κάθε server, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους στους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η cPanel εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Oakley Capital, ένα επενδυτικό group που έχει επίσης εξαγοράσει την Plesk και άλλα προϊόντα λογισμικού για servers. Το cPanel είναι το βασικό control panel για Linux servers εν αντιθέσει με το Plesk το οποίο παρέχει και δυνατότητα εγκατάστασης σε Windows servers, κάτι το οποίο δεν υποστηρίζει το cPanel. Με αυτές τις εξαγορές η Oakley Capital καθιστά σαφές ότι επιθυμεί να πρωταγωνιστεί στο χώρο του web hosting σε Linux και Windows πλατφόρμες και σύμφωνα με τη φημολογία του διαδικτύου θα δούμε στα επόμενα χρόνια να προωθείται ακόμη περισσότερο το cPanel για Linux servers ενώ το Plesk περισσότερο σε Windows λύσεις. Απομένει να το διαπιστώσουμε και στην πράξη αν όντως θα συμβεί έτσι, το παραπάνω όμως σενάριο είναι ίσως και το πιο πιθανό σε σχέση με άλλες φημολογίες του διαδικτύου.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δύο από τα διασημότερα Control Panels ανήκουν πλέον στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων και η τιμολογιακή πολιτική καθορίζεται πλέον από την ίδια πηγή κατά πως εξυπηρετεί του στόχους και τις ανάγκες του ομίλου. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε ένα faq για τους λόγους πώλησης της cPanel στην Oakley Capital: https://blog.cpanel.com/cpanel-oakley-investment-faq/

Η ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της cPanel σόκαρε όλο τον κόσμο, ενώ αυτή η δραματική αλλαγή προκάλεσε έκπληξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων. Παράλληλα αναμένονται αυξήσεις των τιμών από τους παρόχους από καιρό σε καιρό, καθώς η ξαφνική και υπέρμετρη αύξηση των τιμών έχει θέσει τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Στη WebTarget, προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Υπό όλες τις συνθήκες και σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί, είμαστε πάντα προετιμασμένοι βρίσκοντας και παρέχοντας πάντα τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες μας.

Προς το παρόν δεν θα υπάρξει η παραμική αύξηση για το έτος 2019 στις τιμές των πακέτων μας, εξετάζοντας πάντα με προσοχή τις μελλοντικές ανάγκες και απαιτίσεις της βιομηχανίας κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων.

, ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.