24 Ιουνίου 2015 webtarget

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ

Μάθετε τον νούμερο ένα λόγο που κάνει εκτός από την Google, έναν επισκέπτη να αγαπήσει την ιστοσελίδα σας. Κατανοήστε πως με την δημιουργία σωστού περιεχομένου θα αυξήσετε τους επισκέπτες σας και θα αποκτήσετε φανατικούς οπαδούς.

 

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι η νούμερο ένα στρατηγική SEO

Το σημαντικότερο σε μια ιστοσελίδα είναι το περιεχόμενο της. Αν οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε είναι κενές ή δεν έχουν καλής ποιότητας περιεχόμενο, τότε μάλλον θα εγκαταλείψετε και θα ψάξετε να βρείτε ιστοσελίδες που να έχουν ενδιαφέρον για εσάς. Από αυτήν την άποψη, το περιεχόμενο της σελίδας είναι ο βασιλιάς του παιχνιδιού για να και κερδίσετε ότι και να κάνετε!

 

Πλεονεκτήματα

  • Το επαναστατικό περιεχόμενο δημιουργεί παθητική κίνηση προς τη σελίδα σας. Η κίνηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται σε ενεργητική και παθητική. Παθητική είναι η κίνηση που δεν δημιουργείτε από εσάς, ενώ ενεργητική είναι η εσκεμμένη κίνηση που δημιουργείτε από εσάς με τις δημοσιεύσεις σας στα social media, με την διαφήμιση της ιστοσελίδας σας και με την συνολική προώθηση της ιστοσελίδας σας πλην του SEO.
  • Το σωστό περιεχόμενο ευνοεί την δημιουργία συνδέσμων (backlink creation) προς την σελίδα σας. Έτσι αποκτάτε δημοτικότητα και αυξάνει το PageRank της σελίδας σας. Όσο υψηλότερο το PageRank σας, τόσο το καλύτερο για τα τη θέση σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
  • Το ποιοτικό περιεχόμενο αυξάνει τη θέση σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
  • Το διαχρονικό περιεχόμενο είναι η καλύτερη στρατηγική SEO για τη σελίδα σας. Όσο καλό (εκτός σελίδας) SEO και να κάνετε δεν θα έχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε έναν επισκέπτη στην σελίδα σας. Το απλό περιεχόμενο ή τα άρθρα πυλώνες είναι το περιεχόμενο που θα στηρίξει την ιστοσελίδα σας και θα φέρει τον περισσότερο κόσμο σε βάθος χρόνου. Το απλό περιεχόμενο είναι αυτό που θα αντέξει στον χρόνο και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό της Google από τα νέα sites που βγαίνουν καθημερινά στο προσκήνιο.
  • Το μοναδικό περιεχόμενο μειώνει το ποσοστό εγκαταλείψεων από τη σελίδα σας (bounce rate) και αυξάνει τις μετατροπές (conversion rate). Μετατροπή από επισκέπτη σε πελάτη σημαίνει το ποσοστό εκείνο των επισκεπτών που μετατρέπεται τελικά σε πελάτη.

 

Μοναδικό περιεχόμενο

Είναι τα κείμενα, τα βίντεο, τα λογισμικά, οι εφαρμογές και οτιδήποτε έχετε δημιουργήσει μέσα στη σελίδα σας και αιχμαλωτίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας. Μια μοναδική στρατηγική περιεχομένου είναι να δίνετε δωρεάν με αντάλλαγμα την εγγραφή των επισκεπτών στη λίστα σας μια αναφορά, μια υπηρεσία ή ένα μοναδικό προϊόν.

Όταν λέμε περιεχόμενο, δεν εννοούμε μόνο τα κείμενα και τις φωτογραφίες. Περιεχόμενο είναι τα βίντεο, τα τραγούδια, η μουσική, τα audio books, τα προϊόντα αλλά και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που συνοδεύουν αυτά. Ένα βιβλίο που μπορεί να δίνετε δωρεάν από την ιστοσελίδα σας ή κριτικές πάνω σε ένα βιβλίο που είναι χρήσιμα για τον τελικό χρήστη αποτελούν μέρος του περιεχομένου.

Θα πρέπει να δημιουργείτε τακτικά νέο περιεχόμενο και να ανανεώνετε την ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μπορείτε να βελτιώνετε επίσης τα κείμενα στο νέο σας site και να προσθέτετε νέες σελίδες με νέες λέξεις κλειδιά.

Θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να δημιουργείτε ένα καινούριο άρθρο, μια καινούρια σελίδα ή να προσθέτετε ένα νέο προϊόν στο e-shop σας. Με αυτόν τον τρόπο, στέλνετε ένα μήνυμα στη Google ότι η ιστοσελίδα σας έχει φρέσκο περιεχόμενο, δεν είναι σελίδα ζόμπι και καλείτε τα ρομπότ και τις αράχνες της Google να ταξινομήσουν το νέο αυτό περιεχόμενο και να φέρουν νέα κίνηση και νέους επισκέπτες.

 

Δημιουργία σωστού περιεχομένου

Πρώτα θα πρέπει να το έχετε θέσει ως στόχο πριν ακόμα ξεκινήσετε τη σελίδα σας ότι θα δημιουργείτε πάντα μοναδικό και ακαταμάχητο περιεχόμενο που θα κινητοποιεί τους ανθρώπους και θα φέρνει αποτελέσματα.

Πάρτε μια σελίδα υψηλής επισκεψιμότητας ως σελίδα πρότυπο που θα θέλατε να της μοιάσετε και εφαρμόσετε την ίδια στρατηγική περιεχομένου με αυτήν. Τι κάνει τη σελίδα αυτή μοναδική; Σε τι θα θέλατε να της μοιάσετε;

Πάρτε το χρόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο. Ποτέ μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

Βρείτε ένα αντικείμενο στο οποίο είστε καλός σε αυτό ή σας ενθουσιάζει ιδιαίτερα και ασχοληθείτε με αυτό. Χαλαρώστε και βρείτε πηγές έμπνευσης. Μετά δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα με το πόσο χρόνο σκοπεύετε να διαθέσετε για να υλοποιήσετε το στόχο σας που είναι η δημιουργία εκπληκτικού περιεχομένου.

, , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.