17 Ιανουαρίου 2019 webtarget

Πώς θα ήταν τα λογότυπα 8 διάσημων ζωγράφων αν σχεδιάζονταν σήμερα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή ο Σαλβαδόρ Νταλί, θα δημιουργούσαν στη σημερινή εποχή; Πως θα ήταν αν αυτοί οι διάσημοι ζωγράφοι είχαν τα δικά τους  λογότυπα;

Αφού εργάστηκε ως σχεδιαστής επώνυμων προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο βραζιλιάνος καλλιτέχνης Μίλτον Ομένα προκάλεσε τον εαυτό του ώστε να ξεπεράσει τα όριά του και να βγει από τη ζώνη άνεσής του και να εκπληρώσει την ιδέα του να δημιουργήσει τις εταιρικές ταυτότητες διάσημων ζωγράφων. Σκέφτηκε προσεκτικά τις μορφές ζωγραφικής, τις προσωπικότητες, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους και πως ο καθένας από αυτούς θα είχε ένα μοναδικό λογότυπο, brand ή προϊόν.

“Ποτέ δεν έκανα λογότυπα σχεδιασμένα στο χέρι ή λογότυπα με λογαριθμική αναλογία. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ παστέλ ή περισσότερα από 3 χρώματα στο σχέδιο. Χρησιμοποιώντας την έμπνευση από τους ζωγράφους, οποίοι είχαν ήδη δημιουργήσει τα δυνατά τους προσωπικά στυλ, ήταν ένας τρόπος άσκησης της ευελιξίας μου “ δήλωσε ο σχεδιαστής στο Bored Panda.

 

Λεονάρντο ντα Βίντσι

DaVinci

Ως αναφορά, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε σκίτσα, σημειωματάρια και μελέτες του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Αυτός ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τη λαμπρή χρήση της προοπτικής και του βάθους στο παρασκήνιο και για τα εκπληκτικά εκφραστικά πορτρέτα του, ο Μίλτον σκεφτόταν ότι η πλευρά του εφευρέτη του θα αντανακλούσε περισσότερο στην προσωπικότητά του.

Το αποτέλεσμα:

DaVincinew

DaVincinew2

Βίνσεντ βαν Γκογκ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ λέγεται ότι είναι ένα πολύ επιφυλακτικό και στοχαστικό πρόσωπο και ένας πολύ σχολαστικός καλλιτέχνης, ως εκ τούτου, ο Milton εμπνεύστηκε από το εικονικό μοτίβο του πινέλου του. Ο σχεδιαστής εξήγησε ότι η ταυτότητα του brand έγινε ο μόνος λογικός τρόπος να συμπεριληφθεί η τεράστια επιρροή του καλλιτέχνη.

Το αποτέλεσμα:

 

Κλωντ Μονέ

Ο Μονέ ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του ιμπρεσιονισμού και το όνομα του καλλιτεχνικού του κινήματος προήλθε από το έργο του “Impression: Sunrise”. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη διάσημη σειρά πινάκων ζωγραφικής του που απεικονίζει τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη με τα νούφαρα.

Το αποτέλεσμα:

 

Σαλβαδόρ Νταλί

Ο Νταλί ήταν ένας εκπληκτικά περίεργος άνθρωπος που έγινε σύμβολο του σουρεαλισμού και ήταν επίσης γνωστός για το ένδοξο μουστάκι του. Ο σχεδιαστής λέει ότι απολάμβανε πραγματικά τη διαδικασία δημιουργίας  του λογότυπου για αυτόν τον καλλιτέχνη καθώς απλά άφηνε την έμπνευση του ελεύθερη.

Το αποτέλεσμα:

 

Πάμπλο Πικάσο

Οι πίνακες του Πάμπλο Πικάσο θεωρούνται ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια τέχνης που δημοπρατήθηκαν ποτέ. Αναφέρεται επίσης επανειλημμένα ως πολυτάλαντος καλλιτέχνης όχι μόνο ως ζωγράφος, αλλά και ως γλύπτης.

Το αποτέλεσμα:

 

Πητ Μοντριάν

Ο Μοντριάν ήταν Ολλανδός ζωγράφος και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Η γεωμετρική και η μαθηματική του χρήση των πρωτογενών χρωμάτων δημιούργησε τον νεοπλαστικισμό και άφησε ένα σημάδι στην ιστορία. Το αξιοσημείωτο του το στυλ επηρέασε όχι μόνο την τέχνη αλλά και την αρχιτεκτονική και το γραφικό σχέδιο για τα υπόλοιπα χρόνια.

Το αποτέλεσμα:

 

Τζάκσον Πόλοκ

Ο Πόλοκ ήταν ένας επαναστατικός άνθρωπος που ήταν γνωστός για την ασυνήθιστη μέθοδο ζωγραφικής του και θεωρήθηκε ως μια σημαντική προσωπικότητα στο κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Ήταν ένας ζωγράφος που ζωγράφιζε στο πάτωμα και μερικές φορές άφηνε τυχαία το τσιγάρο του να καίγεται στον καμβά.

Το αποτέλεσμα:

 

Άντι Γουόρχολ

Το μεγαλύτερο όνομα στο κίνημα της Ποπ Αρτ. Τα αντίθετα φωτεινά χρώματα του ήταν ένα σύμβολο της γοητείας της φήμης και του εμπορικού του χαρακτήρα. Σε αυτό το λογότυπο, ο σχεδιαστής προσπάθησε να ακολουθήσει τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στη διάσημη ζωγραφιά που απεικονίζει τη Μέριλιν Μονρόε.

Το αποτέλεσμα:

 

πηγή: typografos.gr

 

, , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.