17 Οκτωβρίου 2019 webtarget

Λόγοι για τους οποίους ο minimal σχεδιασμός είναι κατάλληλος για μια επαγγελματική ιστοσελίδα

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, less is more. Πρέπει ο επισκέπτης να βρει άμεσα αύτο που αναζητεί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κάνει τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό ιδανικό για τις επιχειρήσεις.

 

Ξεκάθαρο μήνυμα

Αν περιοριστείτε μόνο στα απαραίτητα σχεδιαστικά στοιχεία, θα έχετε ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα του brand name σας. Σκοπός σας είναι να γίνει άμεσα αναγνωρίσιμη η εταιρική σας ταυτότητα. Οι περισσότεροι χρήστες μένουν σε μια ιστοσελίδα για περίπου οκτώ δευτερόλεπτα προτού λάβουν μια κρίσιμη απόφαση. Δώστε στην ιστοσελίδα σας ένα σύντομο, ξεκάθαρο μήνυμα που ενημερώνει τον αναγνώστη χωρίς να τον μπερδεύει.

 

Λιγότερο ακαταστασία και καλύτερη παρουσίαση

Εξετάστε πρώτα πού θα πέσει το μάτι του επισκέπτη. Εάν υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία στη σελίδα σας, ενδέχεται να προκύψει σύγχυση. Τα στοιχεία που πρέπει ξεχωρίζουν είναι εκείνα που κατευθύνουν τον χρήστη προς το περιεχόμενο που αναζητεί . Όταν ο επισκέπτης δεν είναι ευχαριστημένος με το user interface (UI) της ιστοσελίδας, πάει κάπου αλλού να βρει την πληροφορία, την υπηρεσία ή το προϊόν που χρειάζεται.

Μην υπερφορτώνετε τον ιστότοπό σας με περιεχόμενο χωρίς νόημα. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας επικεντρώνεται σε μερικά βασικά στοιχεία για να δώσει στο χρήστη αυτό που πραγματικά χρειάζεται:

  • Απλή πλοήγηση – αγκυροβολημένο σε μια στατική γραμμή εργαλείων.
  • Στοιχεία επικοινωνίας – παρουσιάζονται σε κάθε σελίδα και συχνά διαδραστικά.
  • Πληροφορίες– προϊόντα / υπηρεσίες που πουλάτε, πώς να τα αποκτήσετε κ.λπ.
  • Content Marketing– Είναι μια στρατηγική προσέγγιση που εστιάζει στη δημιουργία και διανομή ενδιαφέροντος περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ενός καθορισμένου κοινού.

Οι σωστές ιστοσελίδες καθοδηγούν τα μάτια του χρήστη. Σκεφτείτε τις πιο σημαντικές πληροφορίες που παρουσιάζετε. Χρησιμοποιείστε ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό για να δώσετε έμφαση σε αυτά τα βασικά σημεία.

minimal σχεδιασμός ιστοσελίδων

 

Συμβατότητα με όλες τις οθόνες

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους και άλλες κινητές συσκευές, χρειάζεστε έναν ιστότοπο που να προσαρμόζετε ανάλογα με τις ανάγκες της οθόνης. Ανεξάρτητα από το πώς το κοινό-στόχος σας συνδέεται με τον ιστότοπό σας, το UI θα πρέπει να είναι το ίδιο. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός προσφέρεται για ευελιξία. Όταν η κατασκευή της ιστοσελίδας σας αποτελείται μόνο από μερικά κομμάτια, είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσετε προβλήματα σε κινητές πλατφόρμες. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στη χρήση μιας minimal σχεδίασης ιστοσελίδων είναι ότι εμφανίζονται το ίδιο καλά σε κινητές συσκευές όπως και στους υπολογιστές.

minimal responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων

 

Οι minimal ιστοσελίδες απαιτούν λιγότερη συντήρηση

Μια μινιμαλιστική σχεδίαση δίνει μια σαφή κατεύθυνση για την ανάπτυξη και συντήρηση της ιστοσελίδας. Έχοντας λίγα μόνο στοιχεία περιεχομένου που καθοδηγούν την επίσκεψη του χρήστη, δεν θα πρέπει να ενημερώνετε συνεχώς τον σχεδιασμό σας. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο για δημοσιεύσεις ειδήσεων και άλλων περιεχομένων που απαιτούν πιο τακτικές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα μινιμαλιστικό πρότυπο σχεδίασης (template) για την σχεδίαση και κατασκευή της ιστοσελίδας σας

, , , , , , , , , , , , , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.