31 Αυγούστου 2015 webtarget

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ BACKLINKS ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Η Google δίνει πολύ μεγάλη αξία στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα backlinks που δείχνουν πίσω σε σας (link ξένων ιστοσελίδων προς τη δικη σας). Ασχέτως των χιλιάδων αλλαγών και των νέων αναβαθμίσεων του αλγορίθμου κατάταξης της Google, η φιλοσοφία του αλγορίθμου στην κατάταξη των ιστοσελίδων παραμένει η ίδια.

Δεν έχει σημασία μόνο το περιεχόμενο, αλλά και η ποσότητα και η ποιότητα των backlinks που έχετε αποκτήσει.

Θα έλεγα καλύτερα όμως ότι θα ήτανε προτιμότερο να αποκτήσετε λίγους και καλούς συνδέσμους από ποιοτικά sites παρά να έχετε δεκάδες άχρηστα αμφιβόλου ποιότητας backlinks.

Ποια backlinks θεωρεί η Google ποιοτικά

Ποιοτικά backlinks θεωρούνται αυτά που προέρχονται από αξιόπιστα site με υψηλό domain authority.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει διασπορά των πηγών των backlinks και να μην προέρχονται όλα από τις ίδιες πηγές. Η ίδια η Google έχει δηλώσει ότι από κάθε domain ή site, ακόμη και αν υπάρχουν περισσότερα από ένα backlinks, αυτή τα προσμετράει ως ένα.

Τι είναι το domain authority;

Το domain authority είναι ένας δείκτης ποιότητας μιας ιστοσελίδας και έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία MOZ. Είναι ένας αόριστος δείκτης που υπολογίζει πόσο καλά περίπου θα πάει μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Συγκριτικά με άλλους δείκτες κατάταξης δεν κρίνεται αξιόπιστος ο δείκτης domain authority, απλά προσπαθεί να αντικαταστήσει το PageRank ως δείκτη της ποιότητας των backlinks.

Spamming και backlinks

Η αξία του backlink έχει μπει πολλές φορές στο μικροσκόπιο από τη Google λόγω του υπερβολικά πολλού και μαζικού spamming που δέχεται καθημερινά.

Το spamming είναι η προσπάθεια εξαπάτησης των μηχανών αναζήτησης με τη δημιουργία χιλιάδων ψεύτικων backlinks με μηχανικές μεθόδους. Τα πλαστά backlinks, τα ψεύτικα σχόλια στα blogs και στα forums και τα πλαστά προφίλ στα social media είναι ένα μεγάλο αγκάθι στην ομαλή λειτουργία των μηχανών αναζήτησης αλλά και του διαδικτύου γενικότερα.

Spamdexing

To Black Hat SEO είναι μία από τις τεχνικές ενός μεγαλύτερου συνόλου πρακτικών και στρατηγικών χειραγώγησης των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, του Spamdexing. To Spamdexing είναι επίσης γνωστό ως search engine spam, search engine poisoning, Black-Hat SEO, search spam or web spam.

Οι Τεχνικές Web Spam που ακολουθούνται χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  • Content Spam
  • Link Spam
  • Λοιπές Τεχνικές Web Spamming

Ποια backlinks θεωρούνται μη ποιοτικά από τη Google;

Πολλά έχουνε ειπωθεί και πολλά λέγονται γύρω από το θέμα ποια backlink λαμβάνει υπόψη της η Google και ποια δεν λαμβάνει υπόψη της. Άλλοι λένε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα nofollow links ενώ άλλοι πιστεύουν ότι σηματοδοτεί και τα nofollow αλλά και τα dofollow links.

Ανταλλαγή link

Η ανταλλαγή backlink αν και έχει ανακοινωθεί ότι δεν έχει κάποιο όφελος προς το site σας γιατί γίνεται αμφίδρομη διασύνδεση, στην πραγματικότητα ωφελεί αρκετά. Είναι προτιμότερο να έχετε μονόδρομους συνδέσμους, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε και έχετε προσφύγει στην ανταλλαγή backlink, η εμπειρία μου δείχνει ότι θα δείτε κάποια μικρή άνοδο.

Η αλήθεια είναι ότι η Google προσμετρά όλους τους συνδέσμους προς το site σας.

Αγορασμένα Backlink

Γενικά η Google απαγορεύει την αγοραπωλησία συνδέσμων με στόχο την χειραγώγηση των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Το να αγοράσετε backlinks θεωρείτε παράνομο και κινδυνεύετε άμεσα με ποινή ή τιμωρία από τη Google.

Κρυφό ή αόρατο κείμενο 

Άσχετο με το βασικό και εμφανές αόρατο κείμενο αποκρύπτεται σε διάφορα σημεία στο site μας. Συνήθως στο background όταν χρησιμοποιούμε γραμματοσειρά με ίδια χρώμα με το background ή πολύ μικρού μεγέθους που να μην φαίνεται στο ανθρώπινο μάτι. Παράλληλα, μπορεί να κρύβουμε κείμενο στον κώδικα HTML και σε πολλά άλλα σημεία του site μας.

, , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.