9 Ιουνίου 2017 webtarget

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WORDPRESS

Πότε πρέπει να κάνω μεταφορά της ιστοσελίδας μου σε WordPress

Όταν συνειδητοποιείτε ότι η ιστοσελίδα δεν σας ανήκει.

Πότε συμβαίνει αυτό ακριβώς; Όταν η ιστοσελίδα σας δεν είναι ανοικτού λογισμικού, συνεπώς δεν είναι μεταφέρσιμη, ούτε επεκτάσιμη και το χειρότερο είναι πως πρακτικά δεν σας ανήκει καθώς είσαστε αναγκασμένοι να συνεργάζεστε αποκλειστικά με τα άτομα που την σχεδίασαν.

Πότε πρέπει να κάνω ανανέωση στο εικαστικό μέρος (theme/θέμα) του WordPress

Όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα.

Αν στην ιστοσελίδα σας αντιμετωπίζετε σοβαρά τεχνικά προβλήματα λειτουργίας, τότε πρέπει άμεσα να δείτε το θέμα της ριζικής ανακατασκευής από το μηδέν, ή την κατασκευή νέας ιστοσελίδας εξαρχής, με νέες προδιαγραφές.

Όταν η ιστοσελίδα δεν μπορεί να καλύψει νέες ανάγκες.

Όπως για παράδειγμα αν χρειάζεστε μια νέα λειτουργία η οποία δεν μπορεί να προστεθεί στο υπάρχον website σας ή έχει απαγορευτικό κόστος.

Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν παραλάβατε μια επεκτάσιμη ιστοσελίδα, είτε γιατί το σύστημα της ιστοσελίδας σας είναι παλιό.

Όταν η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται σωστά σε κινητά/tablets.

Εφόσον όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά, και έχετε απλά πρόβλημα εμφάνισης, δεν πρέπει να ανησυχείτε, γιατί η ιστοσελίδα σας χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα στο εικαστικό μέρος της.

Εφόσον λοιπόν, η ιστοσελίδα σας είναι Μεταφέρσιμη, σας Ανήκει και είναι Επεκτάσιμη (πχ. WordPress), δεν έχετε παρά να ανανεώσετε μόνο τον εικαστικό σχεδιασμό του Front End (πχ. WordPress Theme).

Οι Ενημερώσεις του WordPress

Έχετε επενδύσει αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και τώρα που επιτέλους είναι δημοσιευμένη, θέλετε απλά να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο και τον εμπλουτισμό της, καθώς και την προώθηση της στο κοινό που σας ενδιαφέρει, αυξάνοντας έτσι το πελατολόγιο και τα κέρδη σας.

Παρ’ όλα αυτά, ενώ είστε συνδεδεμένοι στο σύστημα διαχείρισης του WordPress, παρατηρείτε ότι έχει εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας προτρέπει να αναβαθμίσετε (update) την ιστοσελίδα σας.

Το διακριτικό μήνυμα των ενημερώσεων, είναι υψίστης σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας, αλλά και της ίδιας σας της επιχείρησης. Με απλά λόγια, αυτό το μήνυμα, σας ενημερώνει ότι η ασφάλεια και η απόδοση της ιστοσελίδας σας ίσως θα βρεθεί σε κίνδυνο αν το αγνοήσετε. Χωρίς συχνές ενημερώσεις είναι πιθανό να προσβληθεί από ιούς ή να καταληφθεί από hackers, προκαλώντας σας έτσι αρκετά προβλήματα.

Τα updates είναι επίσης πολύ σημαντικά σε ποια θέση στα αποτελέσματα της Google βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδας σας «πέσει» εξαιτίας ενός ιού, είναι πιθανό να χάσει τη θέση της στα αποτελέσματα της αναζήτησης ή ακόμη και να χαθεί μεγάλο μέρος της δουλειάς που πραγματοποιήθηκε για την ιστοσελίδας σας.

Μπορώ να κάνω τα updates του WordPress μόνος μου; 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Αν προσπαθήσετε να κάνετε τη διαδικασία μόνοι σας, υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα. Μπορεί για παράδειγμα να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε την καινούρια έκδοση του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας σας γιατί διαβάσατε ότι προσφέρει περισσότερη σταθερότητα και διορθώνει σφάλματα της προηγούμενης έκδοσης.

Πολύ σωστά! Αλλά …

  1. Τα plugins όμως που χρησιμοποιείτε ίσως να μην είναι συμβατά με την καινούρια έκδοση.
  2. Υπάρχει περίπτωση να χαθούν κομμάτια κώδικα ή αλλαγές που πραγματοποίησε ο προγραμματιστής στο θέμα της ιστοσελίδας σας.

Αν αντιμετωπίσετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας στην κατάσταση που βρισκόταν πριν προσπαθήσετε να κάνετε τα updates (με την επαναφορά κάποιου backup).

Μήπως απλά δεν θέλετε καν να ακούτε για updates, συμβατότητες, προβλήματα, backups κ.τ.λ., αλλά θέλετε να επικεντρωθείτε στην επιχείρηση σας και σε αυτό που ξέρετε να κάνετε καλά;

Τι μπορούμε να κάνουμε για σας

  • Διασφαλίζουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα παραμείνει ασφαλής και «θωρακισμένη» για όσο διάστημα βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη μας.
  • Διασφαλίζουμε την ορθή λειτουργία και την καλή απόδοση (ταχύτητα, απόκριση κ.τ.λ.) της ιστοσελίδας σας.
  • Ανακατασκευάζουμε/Ανανεώνουμε το εικαστικό κομμάτι της ιστοσελίδας σας σε περίπτωση που χρειάζεστε μια πιο μοντέρνα και σύγχρονη παρουσίαση, συμβατή με όλες τις συσκευές (κινητά, laptop, tablet κλπ.).
  • Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας από εμάς, περιλαμβάνει την λήψη αντιγράφων ασφαλείας, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να μπορεί να διορθωθεί άμεσα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως θα κρατήσουμε την ιστοσελίδα σας ασφαλή, αποδοτική και ενημερωμένη;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ , , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.