4 Μαρτίου 2016 webtarget

GOOGLE: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Google καταργεί τη συγκεκριμένη επιλογή και οι διαφημίσεις AdWords θα εμφανίζονται πλέον μόνο στην κορυφή και στο κάτω μέρος των σελίδων.

Με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η δεξιά πλευρά θα χρησιμοποιείται από εδώ και πέρα για τα Product Listing Ads της Google, όμως μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές είναι παγκόσμιες και πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Google να παρέχει μια βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη της, είτε είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση που διαφημίζεται μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η Google είναι αυτή που θα επωφεληθεί περισσότερο, καθώς ο περιορισμένος πια χώρος διαφημίσεων σημαίνει ότι οι προσφορές (bids) θα γίνουν όλο και πιο ανταγωνιστικές κι οι marketers θα αναγκαστούν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στις AdWords καμπάνιες.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή προβλέπεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για:

  1. Τις μικρές επιχειρήσεις. Το budget μιας μικρής επιχείρησης για διαφήμιση μέσω της Google είναι σαφώς περιορισμένο σε σχέση με τις αντίστοιχες μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μικρές επιχειρήσεις να στραφούν εν καιρώ στη διαφήμιση μέσω Facebook, που τους προσφέρει περισσότερες λύσεις, προσαρμοσμένες στο budget τους.
    Τα οργανικά αποτελέσματα που βλέπουν οι χρήστες του Google. Με διαφημίσεις στο πάνω και κάτω μέρος των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης, τα οργανικά αποτελέσματα ουσιαστικά «συμπιέζονται». Έτσι, οι χρήστες της Google είναι πιθανό σε κάποια αναζήτησή τους να συναντούν περισσότερες διαφημίσεις απ’ ότι οργανικά αποτελέσματα, πράγμα που δεν προβλέπεται να τους ικανοποιήσει.
  2. Τους Marketers. Οι αλλαγές της Google θα εντείνουν τον ανταγωνισμό στις προσφορές, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες – κλειδιά. Κατά συνέπεια, οι Marketers θα χρειάζονται όλο και μεγαλύτερο budget, ώστε να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μιας AdWords καμπάνιας.

Φυσικά, για τα παραπάνω ο χρόνος θα δείξει εάν θα επαληθευθούν ή θα διαψευσθούν. Στο μεταξύ, εσείς μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε επιτυχημένες καμπάνιες Google AdWords, χωρίς να σπαταλήσετε άσκοπα το διαθέσιμο budget σας.

, , , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.