21 Νοεμβρίου 2019 webtarget

Πώς να αποκτήσετε γρήγορο eshop με φανταστικές εικόνες προϊόντων

Όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος, οι φωτογραφίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη σελίδας του προϊόντος. Από μόνες τους μπορούν να πείσουν έναν αγοραστή να κάνει το επόμενο βήμα στη διαδικασία αγοράς κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί “προσθήκη στο καλάθι”.

Ωστόσο, η χρήση μεγάλης και καθαρής εικόνα έχει κόστος. Το αρχείο που προσθέτετε στη σελίδα του προϊόντος είναι μεγάλο με αποτέλεσμα ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας να αυξάνεται. Οι πελάτες σας, ανεξάρτητα από το πόσο ενδιαφέρον τους είναι το προϊόν, δεν είναι πρόθυμοι να περιμένουν για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

Η πρόκληση για τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων είναι η εξής: να βρεθεί ένας τρόπος να δοθούν στους χρήστες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γρήγορη φόρτωση των προϊόντων.

Ας δούμε πώς μπορείτε να επιταχύνετε τους χρόνους φόρτωσης των φωτογραφιών του προϊόντος σας διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά τους.

Η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας έχει μεγάλη σημασία (δεν είναι μόνο για SEO)

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η γρήγορη φόρτωση είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία ελκυστικών φωτογραφιών. Ο πιο γνωστός έχει να κάνει με τις μηχανές αναζήτησης και το SEO.

Η Google άρχισε να συμπεριλαμβάνει την ταχύτητα του ιστότοπου ως παράγοντα κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης το 2010. Από τότε, σχεδόν κάθε συμβουλή βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου περιλαμβάνει τις τρόπους για να «επιταχύνετε το κατάστημά σας» ή  να «μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης».

Το SEO δεν είναι ο μόνος λόγος που η ταχύτητα είναι τόσο σημαντική . Η Google έκανε την ταχύτητα μόνο έναν από τους πολλούς παράγοντες κατάταξης στην πρώτη θέση λόγω της εμπειρίας του χρήστη.

Οι  αγοραστές δεν θέλουν να περιμένουν

Δεν θέλουν να περιμένουν στις αποστολές/παραλαβές των παραγγελιών τους, δεν θέλουν να περιμένουν απαντήσεις και σίγουρα δεν θέλουν να περιμένουν να φορτωθεί η ιστοσελίδα σας. Έτσι εάν προσφέρετε σε έναν πιθανό πελάτη ένα αργό eshop …πώς μπορεί να πάει η υπόλοιπη εμπειρία τους μαζί σας;

Έτσι, ενώ τα μεγάλα αρχείων εικόνων μπορούν να είναι η αιτία για αργές σελίδες που βλάπτουν την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης ( SEO ) σας, οι ίδιες σελίδες μπορούν – και το πιο σημαντικό – να διώξουν τους αγοραστές σας . Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιτύχουμε αυτή την ισορροπία ανάμεσα στη ταχύτητα και την ποιότητα.Κρατώντας το παραπάνω, ας προχωρήσουμε στις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα αρχεία σας μικρότερα διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά τους.

Αποθηκεύστε τις εικόνες σας με web συμπίεση

Οι αγοραστές θέλουν φωτογραφίες προϊόντων που είναι μεγάλες, ποιοτικές και μπορούν να μεγεθυνθούν (εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία ζουμ στο κατάστημά σας). Αυτό μπορεί να φανεί αδύνατο εάν ο στόχος σας είναι να μειώσετε τα μεγέθη του αρχείου σας.

ΛΑΘΟΣ.

Διάφορες εφαρμογές και ιστοσελίδες προσφέρουν web συμπίεση για τις φωτογραφίες σας, επιτρέποντάς σας να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων σας διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά τους.

Εάν έχετε πρόσβαση στο Adobe Photoshop, δοκιμάστε την επιλογή “αποθήκευση για web”

Εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε έκδοση του Adobe Photoshop, η επιλογή “αποθήκευση για web” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να συμπιέσετε τις φωτογραφίες του προϊόντος σας για το κατάστημά σας . Στο Photoshop CC 2015 η επιλογή βρίσκεται στο File> Export> Save for Web. σε προηγούμενες εκδόσεις η επιλογή βρίσκεται στο File> Save for Web.

Από το νέο μενού που εμφανίζεται, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος εικόνας, τη συμπίεση και τη μορφή της. Θα λάβετε επίσης κατά προσέγγιση χρόνο φόρτωσης και μέγεθος αρχείου.

Δεν έχετε το Photoshop; Δεν υπάρχει πρόβλημα!

Δοκιμάστε ένα από τα δωρεάν ηλεκτρονικά εργαλεία

Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο Photoshop, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας κρατά πίσω. Υπάρχουν πολλά δωρεάν ηλεκτρονικά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να συμπιέζουν τις φωτογραφίες σας .

Δύο από τα καλύτερα είναι το Kraken Image Optimizer και το TinyPNG . Και τα δύο εργαλεία συρρικνώνουν τις εικόνες σας σε ένα εκπληκτικά μικρό μέγεθος διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα.

Αφού ολοκληρωθούν οι ενέργειες με τα εργαλεία συμπίεσης, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και να τα προσθέσετε στο κατάστημά σας. Σίγουρα, σας προσθέτει ένα επιπλέον βήμα, αλλά σκεφτείτε όλο το χρόνο (φόρτωσης) που θα σώσει από τους πελάτες σας. ?

Χρησιμοποιώντας το WooCommerce ; Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του WordPress ή δοκιμάστε μια προσθήκη

Η  συμπίεση εικόνας είναι ενσωματωμένη απευθείας στο WordPress . Αυτή η συμπίεση συρρικνώνει τα αρχεία JPEG στο 90% του αρχικού τους μεγέθους, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό για τα καταστήματα που επιλέγουν τεράστιες, εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες ή μεγάλες γκαλερί.

Μια επιλογή που πρέπει να ελέγξετε αυτή την ενσωματωμένη συμπίεση είναι να επεξεργαστείτε το αρχείο functions.php του WordPress . Αυτό θα σας επιτρέψει να αυξήσετε – ή να μειώσετε, εάν προτιμάτε – την ποσότητα της αυτόματης συμπίεσης που εμφανίζεται πριν οι εικόνες σας χτυπήσουν στη βιβλιοθήκη πολυμέσων.

Θέλετε μια ευκολότερη διαδρομή; Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ένα plugin. Το TinyPNG, το οποίο λειτουργεί και για JPEG και PNG. Με έναν δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να συρρικνώσετε έως και 100 εικόνες το μήνα.

Επιλέξτε JPEG, εκτός εάν χρειάζεστε διαφάνειες στις εικόνες σας

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι η μορφή αρχείου. Σίγουρα, μπορείτε να συμπιέσετε τις εικόνες σας όπως θέλετε, αλλά ορισμένες μορφές είναι μεγαλύτερες από άλλες.

Σε γενικές γραμμές, το JPEG θα πρέπει να είναι ο τύπος της επιλογής σας, εκτός αν χρειάζεστε διαφάνεια για κάποιο λόγο . Σε περίπτωση που απαιτείται διαφάνεια, θα πρέπει να επιλέξετε PNG.

Άλλες μορφές είναι μεγαλύτερες και λιγότερο κατάλληλες για web συμπίεση. Και ενώ μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε μια animated GIF εικόνα στη σελίδα του προϊόντος σας … θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Ενεργοποιήστε CDN στο κατάστημά σας

Αν και οι σύγχρονες συνδέσεις στο Internet και οι βελτιωμένες δυνατότητες φιλοξενίας έχουν επιταχύνει τον χρόνο που χρειάζεται ένας χρήστης να φορτώσει την ιστοσελίδα σας, μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις. Μερικές φορές αυτές οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες ο ένας πελάτης είναι σε στο άλλο ημισφαίριο από όπου βρίσκεται ο διακομιστής (server ) σας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να επιταχυνθούν τα πράγματα για αυτούς (και όχι μόνο για τα μεγαλύτερα αρχεία όπως φωτογραφίες προϊόντων, είτε). Ένα δίκτυο προβολής περιεχομένου (CDN) χρησιμοποιεί την προσωρινή αποθήκευση για την εμφάνιση περιεχομένου από τοπικούς διακομιστές αντί για περιεχόμενο κατόπιν αιτήματος από μια μόνο θέση , επιταχύνοντας την εμπειρία για όλους τους πελάτες σας.

Με ένα CDN όπως το CloudFlare ή το Amazon CloudFront, τα αντίγραφα του καταστήματός σας θα εμφανίζονται στους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν περιεχόμενο από το διακομιστή CDN που είναι πιο κοντά σε αυτούς επιταχύνοντας δραματικά το χρόνο φόρτωσης, ειδικά για μεγάλες φωτογραφίες και αρχεία πολυμέσων.

Μαζί με τη συμπίεση, η χρήση ενός CDN είναι ένας φανταστικός τρόπος γρήγορης προβολής των προϊόντων σας , ειδικά εάν δεν ενημερώνετε το κατάστημά σας συχνά. (Και φυσικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το CDN.)

Άλλοι τρόποι που μπορείτε να ισορροπήσετε ταχύτητα και ποιότητα

Οι ιδέες που παρουσιάζονται παραπάνω είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιτύχετε την ισορροπία ανάμεσα στις ταχύτητα και την ποιότητα. Αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

  • Επιλέξτε το λευκό φόντο . Σε γενικές γραμμές, όσο λιγότερα χρώματα περιέχει μια εικόνα, τόσο μικρότερο θα είναι το μέγεθος του αρχείου.
  • Εξαλείψτε τις περιττές λήψεις προϊόντων. Έχετε φωτογραφίες από τα παπούτσια που πουλάτε από δέκα διαφορετικές γωνίες; Μπορείτε να τις μειώσετε σε πέντε μειώνοντας έτσι το χρόνο φόρτωσης του προιόντος στο μισό.
  • Τοποθετήστε μικρογραφίες και εμφανίστε το πλήρες μέγεθος μόνο με κλικ . Με αυτόν τον τρόπο οι αγοραστές αναμένουν να περιμένουν τις μεγαλύτερες φωτογραφίες.
  • Εάν οι φωτογραφίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας, δοκιμάστε βίντεο που φιλοξενείται εκτός ιστοσελίδας. Η φόρτωση βίντεο από το YouTube ή το Vimeo δεν θα επιβραδύνει το κατάστημά σας.

Οι εκπληκτικές εικόνες προϊόντων δεν χρειάζεται να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας

Με λίγες βελτιστοποιήσεις στις φωτογραφίες σας, μπορείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ γρήγορης φόρτωσης και φανταστικής εμφάνισης.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Όσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε.